Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τόκιο και Παρίσι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Κινέζους τουρίστες

chinese 00

Το Τόκιο και το Παρίσι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Κινέζους τουρίστες στο εξωτερικό, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πόλεων (WTCF) στη συνεδρίασή της στην πόλη Τσονγκτσίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα. Η έκθεση της WTCF ανέφερε ότι οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν 215 δισεκ. δολάρια για ταξίδια στο εξωτερικό το 2015, ποσό που αντιστοιχεί στο 17% των χρημάτων που δαπανήθηκαν διεθνώς για ταξίδια.

Περισσότερα από 120 εκατ. Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν πέρυσι στο εξωτερικό, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 10,09% σε ετήσια βάση. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Αμερική, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Βρετανία.

Το Τόκιο, η Σεούλ και η Μπανγκόκ είναι οι τρεις πιο αγαπημένες ξένες κοντινές πόλεις για τους Κινέζους.

Στη λίστα των δημοφιλέστερων μακρινών προορισμών περιλαμβάνονται το Παρίσι, η Ρώμη, το Λος Άντζελες, το Σίδνεϊ, το Λονδίνο, η Βενετία, η Ουάσινγκτον, η Νέα Υόρκη, η Φλωρεντία και η Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ισχυρή αύξηση του κινεζικού τουρισμού στο εξωτερικό έχει συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter