Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μόναχο τρομοκρατική επίθεση: «Στρατολογήθηκαν και …τα sm (UPD)

22 19471816558772

Μαζικά μηνύματα στο κινητό τους δέχθηκαν οι κάτοικοι του Μονάχου, καθώς το κέντρο της πρωτεύουσας της Βαυαρίας εξακολουθεί αποκλεισμένο από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις αλλά και δυνάμεις των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, να μείνουν στα σπίτια στους και να παρακολουθούν τις «επίσημες» ανακοινώσεις της αστυνομίας. Οι δράστες του «μακελειού» στο εμπορικό κέντρο δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη... από τις αρχές ασφαλείας ενώ τα πάντα έχουν παγώσει γύρω από το Μόναχο. Νωρίτερα οι φημολογία για τον αριθμό των θυμάτων αλλά ιαι για εκδήλωση ανάλογων τρομοκρατικών πράξεων σε άλλα μέρη της πόλης του Μονάχου έτυχαν αλληλο- διαψεύσεων μεταξύ αστυνομίας, Βαυαρικής κρατικής υπηρεσίας και τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της επίθεσης για την οποία όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Άφωνη η Γερμανική κοινή γνώμη παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Βαυαρική πρωτεύουσα ενώ τα διεθνή μέσα ενημέρωσης διατηρούν στις πρώτες ειδήσεις το γεγονός. Να σημειωθεί ότι μετά τη Βρετανική υπήρξε και Αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία με αφορμή το περιστατικό στο κέντρο του Μονάχου.
Το θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά και το Μόναχο λαμβάνει άλλη βαρύτητα σε χρονική συγκυρία όπου η τρομοκρατία και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός διάγουν περίοδο έξαρσης με την Ευρώπη να παρακολουθεί σχεδόν «αμήχανα» τα τεκταινόμενα.
Νεότερες πάντως πληροφορίες από το Μόναχο θέλουν τους δράστες να διαφεύγουν προς ώρας της σύλληψης ενώ φαίνεται να παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε καταστήματα της περιοχής ύστερα από εντολή των αστυνομικών αρχών. Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δεκάδες ασθενοφόρα να βρίσκονται έξω από το εμπορικό κέντρο. Πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες. Όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής. Με ειδική ενημέρωση όλες οι άδειες του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του Μονάχου ανακλήθηκαν.

Στο «κάδρο» των τρομοκρατικών επιθέσεων και... η Γερμανία (UPD)

Για διψήφιο... αριθμό νεκρών έκαναν λόγο τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης που αναμεταδίδουν τα πρώτα επίσημα στοιχεία που έρχονται από τις αρχές ασφαλείας για το «κτύπημα» στο «Munich Olympia Shopping Centre»Όλα τα μέσα μαζικής μεταφορά έχουν ακινητοποιηθεί ενώ η αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση οι κάτοικοι να μην κυκλοφορήσουν στην πόλη. Προς ώρας οι πρώτες πληροφορίες θέλουν ομάδα ατόμων να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα κατά πάντων μέσα στο εμπορικό κέντρο όπου επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης και πανικού. Όλη η περιοχή είναι αποκλεισμένη από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει και έλεγχοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μετέχοντες της επίθεσης διέφυγαν μεσα στον πανικό που επεκράτησε.
Η Γερμανία εισέρχεται με το εν λόγω περιστατικό στο κάδρο των χωρών της ΕΕ που έχουν δεχθεί επιθέσεις μετά την Γαλλία και το Βέλγιο ενώ μόλις προ ολίγου η Βρετανία εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία με αφορμή το περιστατικό. Φήμες και για ανάλογο επεισόδιο στην κεντρική πλατεία Marienplatz αλλά και σε άλλα σημεία του Μονάχου.


Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο- Νεκροί και πολλοί τραυματίες οι πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες

Αρκετοί νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός, σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες, των πυροβολισμών από άτομο ή άτομα στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου «Munich Olympia Shopping Centre».Η γερμανική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από ένα εμπορικό κέντρο του Μονάχου όπου ακούστηκαν πυρά πριν από λίγο, όπως γνωστοποίησε μια εκπρόσωπός της.
Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου Munich Olympia Shopping Centre αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, περιοριζόμενος να πει πως «έχουμε πρόβλημα».
Ωστόσο από ημερών είχαν διαρρεύσει πληροφορίες ότι επέκειτο τρομοκρατικό κτύπημα σε Γερμανική πόλη χωρίς ωστόσο οι αρχές να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες. Οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται και μόλις προ ολίγων λεπτών τόσο τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης όσο και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν πρώτες εικόνες από την περιοχή του συμβάντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter