Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τουλάχιστον 80 οι νεκροί στο νέο μακελειό στη Γαλλία

15 62031France1200

Τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί της επίθεσης που διαπράχθηκε χθες βράδυ στη Νίκαια, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί για να δει τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν το βράδυ της εθνικής εορτής της Γαλλίας, σύμφωνα με την εισαγγελία της Νίκαιας, την οποία επικαλέστηκε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο i>Tele.
Σύμφωνα με μια πηγή σε κλινική της Νίκαιας που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που διακομίστηκαν σε αυτό με τραύματα που υπέστησαν στην επίθεση είναι ξένοι, κυρίως υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας και της Ελβετίας.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει τη «βάρβαρη και άνανδρη» επίθεση
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο τη βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση». Σε ψήφισμά τους που εγκρίθηκε ομόφωνα, τα 15 κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ εκφράζουν «τη βαθιά τους συμπάθεια και τα συλλυπητήριά τους» στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης και στη γαλλική κυβέρνηση.
Καταδίκη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την πολυαίμακτη επίθεση στη Νίκαια και προσέφερε οποιαδήποτε αρωγή χρειάζεται η Γαλλία στις έρευνές της.
«Εκ μέρους του αμερικανικού λαού, καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια Γαλλίας, στην οποία σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες αθώων πολιτών» είπε ο Ομπάμα σε δήλωσή του.
Μήνυμα από την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το «φρικτό συμβάν» στη Νίκαια, ανέφερε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτό το φρικτό συμβάν το οποίο σημειώθηκε σε μια ημέρα εθνικής εορτής» για τη Γαλλία, είπε η εκπρόσωπος της Μέι.
Ντ. Τουσκ: Η Ευρώπη στο πλευρό της Γαλλίας
Η Ευρώπη στέκει ενωμένη στο πλευρό του γαλλικού λαού και της γαλλικής κυβέρνησης στον αγώνα εναντίον της βίας και του μίσους, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ έκανε λόγο για μια «βάρβαρη» επίθεση.
Ο Τουσκ και ο Ρεντέρ έκαναν τις δηλώσεις αυτές στο περιθώριο μιας συνόδου η οποία διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, την Ουλάν Μπατάρ.
Διάγγελμα του Προέδρου της Γαλλίας
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εκφράζει την «υποστήριξη και την αλληλεγγύη του» στους πολίτες της Νίκαιας, μετά την επίθεση στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ και αναμένεται ότι θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς το γαλλικό λαό περί τις 04:30 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.
Πηγή ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter