Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γεγονός της χρονιάς οι διασώσεις στη Μεσόγειο (;)

n 70365 1

Γεγονός της χρονιάς πρέπει να αποτελέσουν, σύμφωνα με επισημάνσεις κύκλων ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι μαζικές διασώσεις στη Μεσόγειο «παράνομων μεταναστών» που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα αθροίσματα για τους διασωθέντες, που έχουν γίνει μέχρι ώρας, και ενώ απομένουν μόλις μερικές ώρες για να κλείσει το '14 είναι συγκλονιστικά, συμπεριλαμβανομένων και των περίπου 700 επιβαινόντων φορτηγού πλοίου, που χθες κινητοποίησε τις ελληνικές σωστικές αρχές το οποίο και βρίσκεται ήδη στο Ιταλικό λιμάνι της Καλλίπολης. Συγκλονιστικότερα όμως εκείνα που υπολογίζουν τις απώλειες που σημειώθηκαν στην προσπάθεια διέλευσης με κάθε είδους πλωτό ή και ναυπήγημα.

Το εορταστικό διήμερο των Χριστουγέννων, όπως ανέφεραν ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε πέντε ξεχωριστές επιχειρήσεις διασώθηκαν συνολικά 1.300 μετανάστες από Συρία και Αφρική ενώ νότια της Σικελίας, την περασμένη νύχτα, τρία πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού και δυο εμπορικά πλοία πήραν μέρος σε επιχείρηση διάσωσης 900 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε τέσσερα διαφορετικά πλεούμενα τα οποία κινδύνευαν να βυθιστούν. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μεσίνα, στην Σικελία.

Ανάμεσά τους και μια Νιγηριανή γυναίκα η οποία γέννησε εν πλω, με την βοήθεια στρατιωτικών γιατρών, στο πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Έτνα. Για τις Ιταλικές αλλά και τις Ελληνικές αρχές, ιδιαίτερα των Λιμενικών Σωμάτων, θεωρείται σίγουρο ότι «ποδαρικό» στο 15 θα κάνουν νέα περιστατικά καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο να εντείνονται οι επιχειρήσεις παράνομης διέλευσης ημέρες εορτών καθώς εκτιμάται ότι «χαλαρώνουν» τα μέτρα ασφαλείας.

Το «μεταναστευτικό» φαίνεται ότι θα αποτελέσει και το προσεχές έτος ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς ήδη χώρες του Βορρά της έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών από την υπερ-συγκέντρωση «παράνομων» μεταναστών, όπως πρόσφατα οι περιπτώσεις στο Γαλλικό λιμάνι του Καλαί , η βόρεια Ιταλία και Γερμανία. Να σημειωθεί τέλος ότι «νερό στο μύλο» του ευρω -σκεπτικισμού στη Βρετανία «ρίχνει» το εν λόγω θέμα με πολιτικές πλατφόρμες να εισηγούνται μέτρα αποκλεισμού των «μεταναστών» από την απασχόληση και όχι μόνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter