Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κήρυξε τη λήξη των εργασιών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

varvitsiotis-xrimatistiro NY

Από Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κηρύχτηκε το τέλος των εργασιών στη συνεδρίαση της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου η Ελλάδα είχε την τιμητική της. Σημειώνεται ότι φέτος στην ετήσια «Ελληνική Ημέρα» του Χρηματιστηρίου τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, ο οποίος μάλιστα χτύπησε το καμπανάκι της λήξης των εργασιών (closing bell). Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα , τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, τον Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστο Παναγόπουλο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργο Ηλιόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Πασχάλη Μπουχώρη, τον Πρόεδρο της Enterprise Greece, 'Άρη Συγγρό, καθώς και ανώτατα στελέχη εταιριών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (Capital Link, Navios Holdings, Diana Shipping, Danaos Corporation, Euroseas Limited, Tsakos Energy Navigation, Aegean Marine Petroleum Network κ.α).

H «Ελληνική Ημέρα» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 16ου Capital Link Annual Greek Investor Forum σε συνεργασία με την Capital Link. Εκτός από την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στη Wall Street, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή. Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από μεγάλα αμερικανικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ελληνική Μέρα» αποδείχθηκε τυχερή για τους επενδυτές, καθώς ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε νέο ρεκόρ και έκλεισε στις 17.879,55 μονάδες, κερδίζοντας 102,75 μονάδες ή + 0,58%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 4.755,81 μονάδες, ενισχυμένος κατά 28,46 μονάδες ή +0,60%. Ο δείκτης Standard &Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.066,55 μονάδες, κερδίζοντας 13,11 μονάδες ή +0,64%.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter