Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρωσικό έλεγχο σε ολόκληρη τη Μαύρη Θάλασσα φοβάται το ΝΑΤΟ

bridlov-fiip

Στην Ουκρανία βρίσκεται ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ, προειδοποιώντας ότι η «στρατιωτικοποίηση» της Κριμαίας, με την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην προσαρτημένη χερσόνησο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Κρεμλίνο για να ελέγξει ολόκληρη τη Μαύρη Θάλασσα. Ο Φίλιπ Γκρίντλοβ βρίσκεται στο Κίεβο για συνομιλίες με την ουκρανική πολιτική ηγεσία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ανέπτυξε 14 μαχητικά αεροσκάφη στην Κριμαία, στο πλαίσιο αποστολής στη χερσόνησο αεροπορικής μοίρας συνολικά 30 αεροσκαφών που θα σταθμεύει στην ουκρανική χερσόνησο που προσάρτησε η Μόσχα τον Μάρτιο του 2014.

Μιλώντας από το Κίεβο, ο στρατηγός Μπρίντλοβ προειδοποίησε πως η «στρατιωτικοποίηση» της χερσονήσου μπορεί να οδηγήσει σε ρωσικό έλεγχο επί ολόκληρης της Μαύρης Θάλασσας, λέγοντας επίσης ότι μεγάλος αριθμός ρωσικών στρατευμάτων βρίσκονται ταυτόχρονα εντός Ουκρανίας εκπαιδεύοντας και παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη στους αυτονομιστές.

Αρνούμενος παγίως ότι η Ρωσία διαδραμάτισε οποιοδήποτε άμεσο ρόλο στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε την Τετάρτη ότι η Ρωσία «δεν συνιστά απειλή για κανέναν» και «θα αντισταθεί στις προσπάθειες να συρθεί σε γεωπολιτικές μηχανορραφίες».

Την ίδια στιγμή στο Βερολίνο, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυε ισχυρή επίθεση κατά της Μόσχα για τις ενέργειές της στην ανατολική Ουκρανία.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί ή συγχωρεί την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Τίποτα δεν δικαιολογεί την άμεση ή έμμεση συμμετοχή της Ρωσίας στη σύγκρουση στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ» δήλωσε η καγκελάριος μιλώντας στη Μπούντεσταγκ.

«Η Ρωσία θέτει υπό αμφισβήτηση την ειρηνική τάξη στην Ευρώπη και ποδοπατά το διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε και προσέθεσε πως διαρκής εκεχειρία δεν είναι πιθανή στην ανατολική Ουκρανία και οι συνεχιζόμενες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι «αναπόφευκτες».

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter