Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νορβηγία: Οδηγώντας στον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου - VIDEO

norvigia-dromos

Ο πιο επικίνδυνος αλλά και γραφικός δρόμος του κόσμου, βρίσκεται στη Νορβηγία. Ο λόγος για τον περίφημο «Δρόμο του Ατλαντικού», που συνδέει το νησί Αβερόι με το ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας. Υπό καλές καιρικές συνθήκες, προσφέρει μια σειρά από απολαυστικές στροφές και μαγευτική θέα από τις δυτικές ακτές της σκανδιναβικής χώρας, που κόβουν την ανάσα.

Όταν όμως γυρνάει ο καιρός, ο δρόμος μοιάζει απροστάτευτος στο έλεος του βόρειου Ατλαντικού και των στοιχείων της φύσης, καθώς τα ισχυρά κύματα χτυπούνανελέητα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου έχει μήκος 8 χιλιόμετρα, η κατασκευή του διήρκεσε έξι χρόνια και οι εργασίες διακόπηκαν δώδεκα φορές από τυφώνες που έπληξαν την περιοχή. Ο «Δρόμος του Ατλαντικού» μετρά 25 έτη ζωής και ένα από τα πιο γνωστά σημεία του δρόμου είναι η γέφυρα Storseisundet, την οποία οι κάτοικοι αποκαλούν «μεθυσμένη γέφυρα», λόγω των διαφορετικών κλίσεων που έχει.

Το video που ακολουθεί έχει πάνω από 8 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και αποκαλύπτει τις δραματικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter