Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έμπολα: Παγκόσμια απειλή λέει ο Ομπάμα

obama-111

Με φόντο τις αλλεπάλληλες οδηγίες ναυτιλιακών οργάνων σε παγκόσμια κλίμακα για τα μέτρα προστασίας των πληρωμάτων των πλοίων από τον ιό του Έμπολα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα σε δηλώσεις του, όπως ανέφερε το BBC, τόνισε ότι ο Έμπολα απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

Αιτία η γνωστοποίηση απόφασης που εφαρμόστηκε σε Ινδικό λιμάνι το οποίο και απαγόρευσε την είσοδο σε Ινδικό έδαφος πληρώματος πλοίου που προερχόταν από τις περιοχές της Δ. Αφρικής όπου παρουσιάζει έξαρση η εξάπλωση του Έμπολα και των συνεπειών της εν λόγω απόφασης.

Ο Ομπάμα μάλιστα υπενθύμισε ότι σε περιοχές της Δ. Αφρικής υπάρχουν διασκορπισμένα αμερικανικά στρατεύματα για την περίπτωση που τους ζητηθεί να δραστηριοποιηθούν σχολιάζοντας το εν λόγω γεγονός.

Γεγονός είναι ότι υπάρχει ένας γενικευμένος συναγερμός κυρίως σε λιμάνια και αεροδρόμια στο πλαίσιο της εφαρμογής προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού και εκτιμάται ότι λίαν συντόμως θα απαιτηθεί επιπρόσθετο εξειδικευμένο προσωπικό για την λήψη στοιχείων από πληρώματα ή και επιβάτες αεροσκαφών προερχόμενων από τις περιοχές όπου ο ιός έχει αφαιρέσει ήδη τη ζωή 2500 ατόμων σε Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε.

Στα λιμάνια πάντως ήδη εφαρμόζεται πιο εντατικά ο κώδικας ISPS ενώ ναυτιλιακές εταιρίες ακολουθώντας τις οδηγίες διεθνών ναυτιλιακών οργάνων αλλά και του παγκόσμιου οργανισμού υγείας έχουν προωθήσει στα πλοία τους σαφείς οδηγίες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter