Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν στο εξής τον ουκρανικό εναέριο χώρο

oukrania-aeroskafos-000

Ο οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη συμβουλεύει τους πιλότους σε ολόκληρο τον κόσμο να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας όπου κατέπεσε το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Η Eurocontrol, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν ήδη εκτρέψει τις πτήσεις που βρίσκονται ήδη στον αέρα, επισημαίνει το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας Lufthansa AG ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αεροσκάφη της στο εξής θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας μετά τη συντριβή του αεροσκάφους των Malaysian Airlines.

«Η Lufthansa αποφάσισε ότι τα αεροσκάφη της θα αποφεύγουν, τηρώντας μεγάλη απόσταση από αυτόν, τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας», κάτυι που θα ισχύσει «άμεσα», ανέφερε μία εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, που θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις πτήσεις από τα αεροδρόμια του Κιέβου και της Οδησσού προς το παρόν, προσέθεσε η ίδια.

Στην Τουρκία, η Turkish Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρακάμπτει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

«Μετά το δυστύχημα αποφασίσαμε να αποφεύγουμε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας», επισήμανε ένας εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών.

Στη Ρωσία, ένας αξιωματούχος της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την Ουκρανία, μετά τη συντριβή του Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας μετέδωσε, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ότι στο αεροσκάφος δεν επέβαιναν Ρώσοι.

Και η ρωσική εταιρεία Transaero εξέδωσε ανάλογη ανακοίνωση.

«Η αεροπορική εταιρεία Transaero αποφάσισε να πραγματοποιεί όλες τις πτήσεις (της) αρχής γενομένης από τώρα μέσω τρίτων χωρών, αποφεύγοντας τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας» αναφέρει η εταιρεία σε μια ανακοίνωση.

Εξάλλου στη Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε σήμερα από τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιγέ, «έδωσε οδηγίες στη γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας να λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Ζητά από τις γαλλικές εταιρείες να αποφεύγουν να περνούν από τον ουκρανικό εναέριο χώρο όσο οι αιτίες αυτού του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί» αναφέρει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Η βρετανική British Airways δηλώνει ότι επανεξετάζει την πραγματοποίηση των πτήσεων προς το Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter