Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κοινοί αγώνες» Ελλάδας-ΗΠΑ

baiden-12

Για «κοινές αξίες» και «κοινούς αγώνες» των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, μίλησε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κάνοντας λόγο για «επιστροφή» της χώρας μας στις επενδύσεις και την ανάκαμψη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), στο επίσημο δείπνο της 42ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Φιλαδέλφεια, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο κ. Μπάιντεν επισήμανε ότι ο ίδιος και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, πίεσαν σθεναρά τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για να ελαφρύνουν τα μέτρα λιτότητας και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Όπως υποστήριξε, «υπήρχε κάποια περίοδος συζήτησης περί του αντιθέτου (για έξοδο της Ελλάδας)» και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστήριξαν την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της».

Επίσης, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος τόνισε ότι πολλοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ που επισκέφθηκαν την Ελλάδα εξέφρασαν συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς την ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας τη «συνεχή υποστήριξη» της αμερικανικής κυβέρνησης και την εκτίμησή του για τον «πολύτιμο ρόλο» που διαδραματίζει η Ελλάδα ως «σύμμαχος και εταίρος» των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter