Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νεκρός και δεύτερος δύτης στις έρευνες για το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα

sewol-navagio-543

Και δεύτερος δύτης που συμμετείχε στις έρευνες μετά το ναυάγιο του Sewol στη Νότιο Κορέα σκοτώθηκε σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Την ίδια ώρα βρέθηκε αυτοκίνητο το οποίο θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο δύτης ανασύρθηκε από τον βυθό σε κρίσιμη κατάσταση αφού συμμετείχε στις προσπάθειες να ανοιχτεί τρύπα στο κύτος του πλοίου προκειμένου να καταστεί δυνατή η προσέγγιση των σορών 16 ανθρώπων που δεν έχουν βρεθεί 45 ημέρες μετά το ναυάγιο, δήλωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Ο άνδρας αυτός, περίπου 40 ετών, ανασύρθηκε από τον βυθό αναίσθητος, αιμορραγώντας στο πρόσωπο και εξέπνευσε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πρόκειται για τον δεύτερο δύτη που χάνει τη ζωή του μετά το ναυτικό δυστύχημα της 16ης Απριλίου.

Το Sewol, το οποίο ήταν υπερφορτωμένο και ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την προβλεπόμενη την ώρα που πήρε στροφή, βυθίστηκε στα ανοιχτά των νοτιοδυτικών ακτών της Νότιας Κορέας, με αποτέλεσμα να πνιγούν εκατοντάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν μαθητές και καθηγητές που πήγαιναν εκδρομή.

Από τους περίπου 476 επιβαίνοντες διασώθηκαν μόνο οι 172.

Η αστυνομία αναζητεί τον επικεφαλής της οικογένειας στην οποία ανήκει η διαχειρίστρια εταιρεία του φέρι, τον οποίο έχει επικηρύξει για 500.000 δολάρια.

Ο Γιου Μπιούνγκ-ουν καταζητείται από τις Αρχές οι οποίες έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι εγκληματική αμέλεια, φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι ο εντοπισμός ενός αυτοκινήτου που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Γιου εκτός της ακτίνας των ερευνών, καταδεικνύει ότι μπορεί ο Γιου να έχει απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο.

 

Πηγή: ΑΠΕ,Reuters, in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter