Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άλλοι 400 μετανάστες διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας

metanastes-sikelia-4435

Περισσότερους από 400 μετανάστες διέσωσε το πρωί της Τετάρτης πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας. Συνολικά, 462 μετανάστες, ανάμεσά τους 37 παιδιά και 148 γυναίκες, διασώθηκαν από το πλοίο Σαν Τζόρτζιο.

Την Τετάρτη, οι 500 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο, το οποίο κινδύνεψε να βυθιστεί την Τρίτη, μεταφέρθηκαν από δυο ιταλικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Αουγκούστα στην Σικελία.
Ανάμεσά τους, 103 παιδιά και 64 γυναίκες, κυρίως συριακής εθνικότητας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο αναφέρθηκε και πάλι στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με τις συνεχείς αφίξεις προσφύγων και μεταναστών.
«Αν η Ευρώπη δεν μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την δύσκολη αυτή κατάσταση, θα αναγκασθούμε να αφαιρέσουμε όλο κόστος της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum από την ετήσια χρηματική μας εισφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση» προειδοποίησε ο Αλφάνο.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους μετανάστες να πεθαίνουν μέσα στην θάλασσα» και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σταματήσει να κλείνει τα μάτια μπροστά σε ένα θέμα στρατηγικής σημασίας για όλη την ήπειρο», από την στιγμή που «η Μεσόγειος θάλασσα είναι ευρωπαϊκό, όχι ιταλικό σύνορο».

 

Πηγή: ΑΠΕ, in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter