Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

WSJ : Σύγκρουση θέσεων στην ΕΕ για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

WSJ

«Αποκαλυπτικό». 107.365 παράνομοι μετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα το 2013. Αποπειράθηκαν... Τάδε έφη σε σημερινό της άρθρο η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Wall Street Journal (WSJ) στοιχεία του οποίου αναμεταδόθηκαν από μμε. Το άξιο λόγου του δημοσιεύματος δεν είναι αυτά καθ' αυτά τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα προερχόμενα από την Frontex αλλά ότι στην ΕΕ υπάρχει εν εξελίξει μία διαμάχη «δύο στρατοπέδων» περί του τρόπου αντιμετώπισης των αλλεπάλληλων «τσουνάμι» παράνομων μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Στο ίδιο φόντο πρόσφατα δημοσιεύματα μερίδας του Τουρκικού τύπου «φώτισε» μία «σκοτεινή πτυχή» της διακίνησης μεταναστών παρουσιάζοντας στοιχεία για τις «ταρίφες διέλευσης» αλλά και την κερδοφορία που αποφέρει στα «οργανωμένα κυκλώματα». Τα εν λόγω στοιχεία φαίνεται να αποτελούν θέμα «ταμπού» για τις Βρυξέλλες παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί προκαλούν «σοκ και δέος».

Όσον αφορά στην Ελλάδα, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι λιγότεροι μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη από την Ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του 2013, εξαιτίας, κυρίως, των πολιτικών των ελληνικών Αρχών να «ασφαλίσουν» τα βόρεια σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Ωστόσο, αυτό το κλείσιμο των συνόρων οδήγησε πολλούς μετανάστες να προσπαθήσουν να διασχίσουν το Αιγαίο, ένα πιο επικίνδυνο πέρασμα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στο οποίο, τους τελευταίους μήνες, έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

 

Πηγές: WSJ, ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter