Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβληματίζουν την Ε.Ε. τα «κύματα» παράνομων μεταναστών

P1030069

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά στις θαλάσσιες ζώνες των Ευρωπαϊκών χώρων της Μεσογείου, όπου πνίγονται παράνομοι μετανάστες στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην ΕΕ.

Πρόσφατα οι επικρίσεις του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο της Λαμπεντούζα, προκάλεσαν την αντίδραση της Κομισιόν.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, απείλησε μάλιστα ότι θα «αφήσει να φύγουν» από τη χώρα του όλοι οι μετανάστες που αιτούνται άσυλο, εάν η ΕΕ δεν σπεύσει να παράσχει βοήθεια στην χώρα του.

Χθες από την Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ο οποίος και μετέβη στις εγκαταστάσεις της Frontex αναφέρθηκε στο μέγα θέμα της πολιτικής που εφαρμόζει η Ε.Ε. προαναγγέλλοντας δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην πρώτη σύνοδο Κορυφής που θα συμβεί μετά τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Σαμαράς εξήρε τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος στη διάσωση παράνομων μεταναστών σημειώνοντας παράλληλα και την αποτρεπτική ισχύ σε συνδυασμό με τις δυνάμεις της Frontex που περιπολούν στο Αιγαίο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter