Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βρέθηκε το πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου;

santa maria-kolomvos

Τα απομεινάρια της καραβέλας του Χριστόφορου Κολόμβου, με την οποία ανακάλυψε πριν από 522 χρόνια την Αμερική, ισχυρίζεται ότι βρήκε στην βόρεια ακτή της Αϊτής, ομάδα υποβρύχιων αρχαιολόγων.

Οι αρχαιολόγοι εμφανίζονται σίγουροι ότι βρήκαν το θρυλικό ναυάγιο της «Σάντα Μαρία», μήκους 17,4 μέτρων, το οποίο διέθετε δύο ακόμα μικρότερα πλοία: τη «Λα Νίνια» και την «Πίντα».

Και τα τρία πλοία ήταν μεταχειρισμένα και χρειάστηκαν πολλές επισκευές από τον Κολόμβο, προτού ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου 1492 το μακρύ ταξίδι του από την Ισπανία στο Νέο Κόσμο.

Τα ίχνη του πλοίου χάθηκαν όταν προσάραξε σε ύφαλο «κάπου κοντά στο νησί της Ισπανιόλας» (σήμερα την μοιράζονται η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή) και διαλύθηκε από την δύναμη των κυμάτων, με αποτέλεσμα να επιστρέψει ο Κολόμβος στην Ισπανία με την «Λα Νίνια».

Την είδηση για την ανακάλυψη της Σάντα Μαρία δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα η βρετανική εφημερίδα Independent, που φιλοξενεί δηλώσεις του διάσημου θαλάσσιου αρχαιολόγου Μπάρι Κλίφορντ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής ερευνητής.

«Όλα τα γεωγραφικά, υποβρύχια τοπογραφικά και αρχαιολογικά ευρήματα υποδηλώνουν ισχυρά ότι αυτό το ναυάγιο είναι η διάσημη ναυαρχίδα του Κολόμβου», δήλωσε στην εφημερίδα ο Κλίφορντ, ο οποίος εξέτασε προσφάτως το ναυάγιο στο πλαίσιο ενός προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού History Channel TV.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter