Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνεδρίασε επιτροπή εργασίας του FRONTEX

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 1Την 10/04/2014 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε το Κέντρο Παρακολούθησης της Κατάστασης του FRONTEX (FRONTEX Situation Center - FSC) με αντικείμενο την επίσημη παρουσίαση των Υπηρεσιών Σύντηξης Πληροφοριών (FRONTEX Fusion Services - FFS) που θα παρέχει ο Οργανισμός στο πλαίσιο εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1052/2013 για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης Συνόρων EUROSUR.

Στην ανωτέρω συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής και τα στελέχη του FSC, ο Διευθυντής και στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και άλλων εμπλεκομένων Διευθύνσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και των Αρχών επιτήρησης συνόρων από 22 Κ-Μ της Ε.Ε. και του Ενιαίου Χώρου Schengen.
Επισημαίνεται ότι το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ως στρατηγικός εταίρος του FSC στην ανάπτυξη νέων συστημάτων, απέδεχθη την πρόταση να αποτελέσει τον πρώτο χρήστη τους και ήδη έχουν εκπαιδευτεί περί τα 50 στελέχη του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter