Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υποθαλάσσιο καλώδιο 20.000 χλμ. θα συνδέει Ευρώπη - Σιγκαπούρη

ypothalassio-kalodio-20000-xlm-tha-sundeei-europi-sigkapouri

Οι Alcatel-Lucent και NEC κέρδισαν το συμβόλαιο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την τοποθέτηση υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικών ινών που θα συνδέει τη Νοτιοανατολική Ασία με την Ευρώπη.

Το συμβόλαιο ανατέθηκε από την κοινοπραξία Sea-Me-We 5 (South East Asia – Middle East – Western Europe 5), η οποία περιλαμβάνει συνολικά 15 εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Πρόκειται για το πέμπτο έργο που ανατίθεται από την εν λόγω κοινοπραξία και θα αφορά ένα νέο καλώδιο οπτικών ινών 100Gbps (gigabit-per-second) και μήκους 20.000 χιλιομέτρων.

Η κοινοπραξία Sea-Me-We 5 περιλαμβάνει τις εταιρείες Bangladesh Submarine Cable, China Mobile, China Telecom Global, China United Network Communications Group, Emirates Integrated Telecommunications, Orange, Myanmar Posts and Telecommunications, Saudi Telecom, SingTel, Sri Lanka Telecom, TOT, PT Telekomunikasi Indonesia International, Telecom Italia Sparkle, Telekom Malaysia Berhad και την Yemen International Telecommunications.

Η Alcatel-Lucent θα αναλάβει τον δυτικό κλάδο του έργου, από τη Γαλλία έως τη Σρι Λάνκα, με ενδιάμεσους σταθμούς σε Σικελία, Μέση Ανατολή, Ινδία και Πακιστάν. Αντίστοιχα τον ανατολικό κλάδο του έργου θα αναλάβει η NEC και θα αφορά την επέκταση από τη Σρι Λάνκα προς Μπαγκλαντές, Μυανμάρ (Βιρμανία), Ταϋλάνδη, Ινδονησία και Σιγκαπούρη.

Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί, για την τοποθέτηση του υποθαλάσσιου καλωδίου, ονομάζεται «sea plow» και συνίσταται στη ρυμούλκηση από πλοίο ενός μηχανισμού ο οποίος θα είναι σε θέση να τοποθετεί το καλώδιο σε βάθη έως 1.500 μέτρων.

Η ταχύτητα τοποθέτησης μπορεί να κυμανθεί από τα 5 έως 35 χιλιόμετρα ανά ημέρα. Η ολοκλήρωση της τοποθέτησης του νέου καλωδίου οπτικών ινών υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2016. Το νέο καλώδιο θα έρθει να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα υποδομή της κοινοπραξίας βελτιώνοντας περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έχοντας την ικανότητα να προσφέρει χωρητικότητα 24 Tbit/s (Terabits per second).

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter