Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρεν: Προαπαιτούμενο για τη δόση της Κύπρου ο νόμος για τις αποκρατικοποιήσεις

vouli-kypros-01

Προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο είναι, όπως ξεκαθαρίζει η Κομισιόν, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών το οποίο κατατίθεται εκ νέου σήμερα, Παρασκευή, διαφοροποιημένο στην κυπριακή Βουλή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος του Όλι Ρέν, Σάιμον Ο' Κόνορ ανάφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη την απόρριψη του νομοσχεδίου, το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις καταψηφίστηκε από την κυπριακή Βουλή την Πέμπτη.

«Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και επαναλαμβάνω ότι είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Στο νέο νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν οι τροπολογίες για τις οποίες δόθηκε η συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα.

«Ελπίζουμε να έχουμε τη συγκατάθεση της Βουλής, έτσι ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα που επηρεάζουν την αξιοπιστία και το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μία στιγμή που, ήδη, ανακτά την αξιοπιστία της και σταθεροποιείται η κατάσταση» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις είναι δραματικές.

Στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η διατήρηση του ρόλου της Βουλής καθ' όλη τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι διασφαλισμένα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι η ενσωμάτωση των τροπολογιών είναι προϋπόθεση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

Η Βουλή ενδέχεται να συνεδριάσει για να εξετάσει το νομοσχέδιο εντός της ημέρας ή, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter