Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ε.Ε.:Σύμπλευση Ελλάδας-Μάλτας στη ναυτιλιακή πολιτική

varvitsiotis-759

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά την επίσκεψή του στη Μάλτα, συνόδευσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μάλτα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών της χώρας,Joe Mizzi, καθώς και τον Υφυπουργό Ανταγωνισμού και Ανάπτυξης, Edward Zammit Lewis.

Επίκεντρο της συνάντησης τους αποτέλεσε η διεύρυνση των ναυτιλιακών σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών και η σύμπλευση σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε.
Οι τρεις υπουργοί, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, έθεσαν ως προτεραιότητα την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας, ιδίως έναντι αντιλήψεων που δημιουργούν συνθήκες άνισου ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας στο διεθνές περιβάλλον. «Η Ελλάδα όπως και η Μάλτα αποτελούν παραδοσιακά ναυτιλιακά έθνη στην Ευρώπη και οφείλουν να προωθήσουν πολιτικές που θα διαφυλάττουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, ως αντίβαρο στις αγορές της Άπω Ανατολής» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Στο πλαίσιο αυτό είχαν εκ νέου την ευκαιρία να επιβεβαιώσουντην κοινή τους προσέγγιση σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής που εξετάζονται στο Συμβούλιο της Ε.Ε. και τον ΙΜΟ.
Παράλληλα, επικαιροποίησαν την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων της Τριμερούς Συνάντησης συνεργασίας Ελλάδας, Μάλτας και Κύπρου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στη Λευκωσία. Όπως ανέφεραν οι τρεις υπουργοί, στόχος της συνάντησης τους ήταν η ενδυνάμωσή της συνεργασίας των τριών χωρών. «Η επόμενη συνάντηση μας θα είναιτο Άτυπο Συμβούλιο Ναυτιλιακών Μεταφορών, το οποίο έχει συγκαλέσει η Ελληνική Προεδρία στο Ζάππειο και ελπίζω η συνεργασία μας έως τότε να έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter