Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στα "σκαριά" η πρώτη πλωτή Πολιτεία!

ploti politeia-1

Το όνειρο όσων επιθυμούν να ζουν ταξιδεύοντας στη θάλασσα, επιχειρεί να κάνει πραγματικότητα μεγάλη αμερικανική εταιρεία, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει μία «πλωτή πολιτεία», που θα γυρίζει όλο τον κόσμο σε δύο χρόνια!

Το "Πλοίο της Ελευθερίας" θα έχει 25 ορόφους και σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, εκτός από τους 50.000 μόνιμους κατοίκους, θα μπορούν να το επισκέπτονται 30.000 άτομα, απολαμβάνοντας φυσικά πολυτελέστατη διαμονή.

Το τεράστιο σκάφος θα κινείται με την βοήθεια της ηλιακής και της κυματικής ενέργειας και θα ξεκινάει το ταξίδι του από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, θα διασχίζει τον Ατλαντικό με κατεύθυνση την Ευρώπη και θα φθάνει στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», πρόκειται για ένα σκάφος, με μήκος 1.372 μέτρα, πλάτος περίπου 230 μέτρων και βάρους 2,7 εκατ. τόνων.

Η πλωτή πολιτεία θα έχει σχολεία, νοσοκομεία, καταστήματα, πάρκα, ενυδρείο, καζίνο, μέχρι και γκαλερί, ενώ στην οροφή της θα υπάρχει αεροδρόμιο και στο πίσω μέρος προβλήτα.

Οι σχεδιαστές του πλωτού θαύματος αναζητούν χρηματοδότες, καθώς το κόστους του αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter