Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κτυπήματα» από Ισλαμιστές και στη θάλασσα «βλέπει» το ΝΑΤΟ

nato

Το κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «κτυπημάτων» Ισλαμιστών και σε θαλάσσιους στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και όχι μόνο έκρουσε το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τελευταία ενημέρωση στο Λονδίνο ο Βρετανός αντιναύαρχος του ΝΑΤΟ, Κλάιβ Τζόνστον, σημείωσε μεταξύ άλλων η τρομοκρατική οργάνωση επιχειρεί να χτίσει ναυτική δύναμη και να εξαπολύσει επιθέσεις σε κρουαζιερόπλοια ή εμπορικά πλοία στη Μεσόγειο χρησιμοποιώντας εξελιγμένα όπλα μέσω θαλάσσης.

Παρότι ο Τζόνστον δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την τζιχαντιστική απειλή δια θαλάσσης ωστόσο έδωσε τις ενδεχόμενες «πηγές» προμήθειας εξελιγμένων όπλων τα οποία ενδεχόμενα θα μπορούσαν να στραφούν σε πλωτούς στόχους. Όσο για τις πιθανές επιθέσεις σε κρουαζιερόπλοια, εξήγησε ότι μπορεί να σημειωθούν «σχεδόν από λάθος» ή από «τυχαία τρομοκρατία» που, όμως, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη Δύση.
Παρότι προς το παρόν δεν υπάρχουν απειλές για τη ναυτιλία από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ έχει δει την οργάνωση να «αναπτύσσεται και να παίρνει μορφή με εξαιρετικό τρόπο» και επομένως δε μπορεί να προβλεφθεί το μέλλον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter