Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επτά φορές πιο φιλικά προς το περιβάλλον τα ro-ro τελευταίας γενιάς του Ομίλου Grimaldi

Grimaldi

Τα πλοία ro-ro τελευταίας γενιάς GG5G (Grimaldi Green 5th Generation) που έχουν κατασκευαστεί για τον Όμιλο Grimaldi έχουν επτά φορές καλύτερη απόδοση έντασης εκπομπών CO2 από τα πλοία προηγούμενης γενιάς.

Αυτό ανέδειξε μια μελέτη, επικυρωμένη από τον Ιταλικό Νηογνώμονα RINA (Registro Italiano Navale), σχετικά με τον υπολογισμό του δείκτη ενεργειακής απόδοσης των ro-ro πλοίων που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.
Η μελέτη αξιολόγησε τις εκπομπές CO2 σε χιλιόγραμμα ανά ναυτικό μίλι και χωρητικότητα φορτίου. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από συγκεκριμένα πλοία ro-ro, στα οποία περιλαμβάνονται τα πλοία Aysha, Eurocargo Trieste, Eurocargo Valencia (Visentini class), Eurocargo Palermo (Hyundai class) και το πιο πρόσφατο Eco Livorno (Κατηγορία GG5G).
H ανάλυση έδειξε ότι ο δείκτης έντασης άνθρακα των πλοίων της κατηγορίας GG5G, της τελευταίας γενιάς πλοίων που εντάχθηκαν στον στόλο του Ομίλου, είναι περισσότερο από επτά φορές καλύτερος από αυτόν που σχετίζονται με της πρώτη γενιάς πλοίων ro-ro.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αξιολόγηση που πραγματοποίησε η RINA, επειδή αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της επιλογής μας να επενδύσουμε σε αυτή τη νέα γενιά πλοίων ro-ro» δήλωσε ο Εμανουέλ Γκριμάλντι, διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter