Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μέτρα στήριξης των ναυτικών και της ακτοπλοΐας

aktoploia

Μέτρα στήριξης των ναυτικών και της ακτοπλοΐας προβλέπουν διατάξεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προχθές αργά το βράδυ στη Βουλή και αφορά σε Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας Covid 19.


Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 98 ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις –πλοιοκτήτες- εφοπλιστές που πλήττονται σημαντικά βάσει των ΚΑΔ που ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών δύναται να προτείνουν ή να θέτουν αρχικώς σε αναστολή σύμβασης ναυτολόγησης ναυτολογημένων ναυτικών, εξαιρουμένου του προσωπικού ασφαλείας φύλαξης των πλοίων είτε πρόκειται για ακτοπλοϊκά είτε για πλοία φορτηγά που εκτελούν πλόες εσωτερικού ή εντός της Μεσογείου κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 και εφόσον τα πλοία αυτά δεν δραστηριοποιούνται. Το Νοέμβριο η ενίχυση είναι 800 ευρώ και τον Δεκέμβριο 534 ευρω. Με το άρθρο 97 παρατείνεται για έξι ακόμη μήνες η ισχύς των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας κα των πιστοποιητικών επάρκειας των ναυτών που έχουν λήξει η πρόκειται να λήξουν μέχρι και την 31.3.2021. Επίσης με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, η ισχύς των πιστοποιητικών δύναται να παραταθεί μέχρι και 30.9.2021.
Τέλος αναφορικά με την ακτοπλοΐα το άρθρο 99 περιβλέπει ότι για χρονικό διάστημα μέχρι και τις 31/5/2021 εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του Κορωναιού Covid 19 η έλλειψη του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, προς τον σκοπό διασφάλισης της θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιών και της ανάκτησης του ακτοπλοϊκού δικτύου, δύναται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης της εθνικής νομοθεσίας να συνάπτονται συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας έως τις 31.5.2021 για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένου δρομολογίου ή δρομολογίων με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας έναντι μισθώματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter