Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε «ρότα» αναθεώρησης πρωτοκόλλων το ΥΝΝΠ

0επιβατες

Σε αναθεώρηση του πρωτοκόλλου επιβατών στον κλάδο της ακτοπλοΐας αναμένεται να προχωρήσει έως τις 15 Ιουνίου το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Στόχος είναι να δοθεί νέα ώθηση στον κλάδο, στο πλαίσιο και της επανέναρξης των αεροπορικών πτήσεων από 29 χώρες του εξωτερικού.
Αυτή τη στιγμή, από τα 85 επιβατικά πλοία, τα οποία δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δρομολόγια εκτελούν περίπου τα 35 – 40. Το πλέον πιθανό σενάριο προβλέπει ότι τα δρομολόγια των περισσότερων πλοίων θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.
Πολλές εταιρείες, μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν την έναρξη δρομολογίων, ωστόσο η εκτέλεσή τους εξαρτάται -πάντα- από την επιβατική κίνηση.
Η αρχή έγινε από την εταιρεία «Aegean Speed Lines», η οποία ανακοίνωσε την έναρξη των δρομολογίων στη γραμμή των δυτικών Κυκλάδων (Σέριφο, Σίφνο, Μήλο) από την Παρασκευή, 5η Ιουνίου.
Επίσης, για την προσεχή Πέμπτη έχει γνωστοποιήσει την εκτέλεση του δρομολογίου για Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσι, Νάξο και Μύκονο και την Παρασκευή για Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσι, Νάξο, Μύκονο.
Το ταχύπλοα θα ταξιδεύουν με μειωμένο αριθμό επιβατών, ο οποίος ανέρχεται στο 50% των συνολικών διαθέσιμων θέσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter