Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναμένονται ανακοινώσεις για τα ταξίδια με πλοίο από την επίτροπο μεταφορών Adina Valean

ADINA VALEAN

Με την συμμετοχή και του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Attica Group Σπύρου Πασχάλη, εκπρόσωποι της Interffery συζήτησαν πριν λίγες ημέρες τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ακτοπλοΐας στην εποχή του Covid 19 αλλά και τα μέτρα επανέναρξης των δρομολογίων εντός της ΕΕ, με την αρμόδια επίτροπο μεταφορών Adina Valean.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Interferry η συνάντηση έγινε μετά και την κατάρτιση από την Interferry οδηγιών με τα βασικά μέτρα προστασίας που απαιτούνται κατά του Covid-19, και για την δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους επιβάτες των πλοίων..
Ο Johan Roos, Director of Regulatory Affairs, της διεθνούς οργάνωσης που εκπροσωπεί τις εταιρείες ferry από όλο τον κόσμο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι οι οδηγίες καταρτίστηκαν μετά από πολλές προτάσεις των μελών της και είναι σχεδιασμένες για να διασφαλίζουν την κοινωνική απόσταση και να βελτιώνουν τις συνθήκες υγιεινής επί του πλοίου. Οι οδηγίες προτείνουν μέτρα για τους επιβάτες που λαμβάνονται πριν ακόμη την επιβίβαση όσο και κατά την διαμονή επί του πλοίου, αλλά και την αποβίβαση, όπως επίσης και μέτρα για το προσωπικό και το πλήρωμα. Αναφέρονται στις διαδικασίες κράτησης, check-in και επιβίβασης έως και τους περιορισμούς του αριθμού των επιβατών.

Τα μέτρα έχουν ήδη κοινοποιηθεί σαν σχέδιο σε πολλές εθνικές διοικήσεις και συζητήθηκαν επίσης σε τηλεδιάσκεψη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου μεταξύ της Επιτρόπου Μεταφορών Adina Valean, μελών της επιτροπής της και πέντε εκπροσώπων της Interferry. Επρόκειτο για τον διευθύνοντα σύμβουλο Götz Becker του FRS με έδρα τη Γερμανία, τον Niclas Martensson της Stena Line, τον Christophe Mathieu της Brittany Ferries τον Σπύρο Πασχάλη της Attica Group και τον Johan Roos, Director of Regulatory Affairs Interferry.

Η Επίτροπος εξέφρασε την υψηλή εκτίμησή της για την εκτεταμένη συμβολή του τομέα στη προστασία επιβατών και πληρωμάτων και σημείωσε ότι θα λάβει υπόψη τις προτάσεις στην ανακοίνωση των μέτρων επανέναρξης των συγκοινωνιακών συνδέσεων στην ΕΕ, μια ανακοίνωση που αναμένεται στις 13 Μαΐου.

H Interferry συμμετέχει στο διάλογο για να εξασφαλίσει ότι τα τυχόν μέτρα που θα ληφθούν από την ΕΕ θα είναι λογικά και αποτελεσματικά.
Επίσης η Interferry επισημαίνει ότι προς το παρόν το 75%-100% της επιβατικής κίνησης με ferries έχει παγώσει παγκοσμίως και πάνω από το 50% της μεταφοράς οχημάτων.
Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Interferry και  τις οδηγίες με τα μέτρα

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter