Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΕΕΝ: Μειώθηκε η κίνηση επιβατών κατά 77,33%

0kinisi epibaton

Στοιχεία για την μείωση της κίνησης των επιβατών το διάστημα μεταξύ 16 έως και 22/3 έδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ). Συγκεκριμένα, από Πειραιά για Δωδεκάνησα ταξίδεψαν 3.600 επιβάτες, έναντι 13.000 το 2019, μείωση 72,31%.Από Πειραιά για Βόρειο Αιγαίο, μετακινήθηκαν 3.800 επιβάτες, έναντι 13.800 το ίδιο διάστημα φέτος, μείωση 72,46%.Από Πειραιά για Κρήτη από 16-22/3/2020 αναχώρησαν 6.400 επιβάτες, έναντι 26.500 το ίδιο διάστημα πέρυσι, μείωση.Από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες φέτος το συγκεκριμένο διάστημα ταξίδεψαν 5. 000 επιβάτες έναντι 28.500 πέρυσι πτώση -82,46%.Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έχει αποστείλειε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και τα συναρμόδια υπουργεία, με αίτημα να εξασφαλιστεί η οικονομική ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναδρομικά από 21 Μαρτίου 2020, ώστε να εξασφαλιστεί η κάλυψη των αναγκών και η ασφάλεια των νησιών.

Παρέμβαση Πλακιωτάκη ζητούν εννέα Ενώσεις μέλη της ΠΝΟ- Άρση των απολύσεων

Ωστόσο χθες εννέα Ενώσεις μέλη της ΠΝΟ συνυπογράφουν έγγραφη καταγγελία σύμφωνα με την οποία καταγράφηκαν μαζικές απολύσεις ναυτεργατών ναυτικών κάθε ειδικότητας στις γραμμές της Αδριατικής αλλά και σε πλοία της ακτοπλοϊας. Στο σχετικό έγγραφο μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι: «Από τη πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, καταστήσαμε ξεκάθαρο ότι δεν θα ανεχθούμε απολύσεις με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Απευθύναμε το μήνυμά μας αυτό προφορικά και γραπτά τόσο στους Εργοδότες όσο και στη Πολιτεία. Με το που ξεκίνησαν οι απολύσεις αυτές, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα στον αρμόδιο Υπουργό και του ζητήσαμε να παρέμβει άμεσα για τον τερματισμό των απολύσεων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των ναυτικών. Δυστυχώς όμως εκείνος αρκείται, στο να παρακολουθεί απλά να χάνονται θέσεις εργασίας και να μην ενεργεί όπως απαιτείται από τον θεσμικό του ρόλο».
Οι εννέα Ενώσεις «καυτηριάζουν» τη στάση του υπουργού σημειώνοντας ότι : «Όποια επιδόματα στήριξης χορηγήθηκαν ή θα χορηγηθούν για τα θιγόμενα επαγγέλματα και τους εργαζόμενους στη ξηρά, σαφέστατα θα πρέπει να χορηγηθούν και στη ναυτεργασία. Επιβάλλεται επίσης να μας απαντήσει, πότε θα καταβληθούν και στους άνεργους ναυτικούς επιδόματα στήριξης ανάλογα με αυτά που έχουν ήδη εξαγγελθεί από του Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για τους υπόλοιπους ανέργους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter