Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

COVID-19: Με πλοίο των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ο επαναπατρισμός Ελλήνων από την Ιταλία

0FESTOS

Πολλοί Έλληνες βρέθηκαν "εγκλωβισμένοι" στην Ιταλία μετά το κλείσιμο των συνόρων από αέρος, θαλάσσης και ξηράς εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει αφανίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές παγκοσμίως.

Η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών συνεργάστηκε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη για να συντονίσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις ενέργειες επαναπατρισμού των Ελλήνων υπηκόων από την Ιταλία. Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης και των αυστηρών περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ για τις ναυτιλιακές εταιρείες για αποκλεισμό των μετακινήσεων επιβατών στα δρομολόγια από / προς Ιταλία λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, με συντονισμένες ενέργειες, αποφασίστηκε ο επαναπατρισμός των Ελλήνων συμπατριωτών μας από την Ιταλία. Στις 21 Μαρτίου 2020, στο δρομολόγιο Αγκώνα - Ηγουμενίτσα - Πάτρα, σχεδόν 250 Έλληνες πολίτες, πολλοί εξ ’αυτών φοιτητές και οικογένειες, με τα οχήματά τους διακινήθηκαν με το πλοίο Cruise Olympia, ακολουθώντας αυστηρά όλα τα προληπτικά μέτρα και σεβόμενοι τις κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, των αρμόδιων φορέων και της ίδιας της εταιρείας.
Η επιχείρηση επαναπατρισμού ολοκληρώθηκε ομαλά και με επαγγελματισμό με τη συμβολή των εμπλεκομένων φορέων, της Εμπορικής Διεύθυνσης Επιβατών, της στενής συνεργασίας της αρμόδιας υπηρεσίας γκρουπ της εταιρείας μας με τον κ. Αλέξη Κατσαρέα, Διευθύνοντα του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδος της Ρώμης, καθώς και την άριστη εξυπηρέτηση από τους αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Cruise Olympia στους επιβαίνοντες.
Ο συνολικός αριθμός των επαναπατριζόμενων Ελλήνων που διακινήθηκαν ήταν 244 και 45 Ι.Χ. αυτοκίνητα, εκ των οποίων:
137 επιβάτες και 25 Ι.Χ. αυτοκίνητα αποβιβάστηκαν στην Ηγουμενίτσα και
107 επιβάτες και 20 Ι.Χ. αυτοκίνητα στην Πάτρα
Είναι γεγονός ότι παρόλο που οι επιπτώσεις του Covid-19 δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, θα συνεχίσουν να διαταράσσουν τη ζωή μας για το επόμενο διάστημα. Εμείς, στις Μινωικές Γραμμές πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να αντιμετωπίσουμε με κοινωνική ευαισθησία αυτή την κρίση, εφαρμόζοντας στρατηγικές και πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινωνίας, στηρίζοντας τους εργαζόμενους, τους πελάτες, τους συνεργάτες μας και την οικονομία της χώρας μας. Οι ενέργειές μας για τον επαναπατρισμό των συμπατριωτών μας από την κόκκινη ζώνη της Ιταλίας, είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε. Δείχνοντας το κοινωνικό μας πρόσωπο, συμβάλλουμε για να αντιμετωπίσουμε με κοινωνική αλληλεγγύη και σοβαρότητα, την παγκόσμια κρίση που μας απειλεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter