Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Την ανιούσα έλαβαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

0επιβατες

Σε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ελέω της εφαρμογής των αποθειωμένων καυσίμων προχώρησαν ακτοπλοϊκές εταιρίες. Η αύξηση της τάξης του 6% θεωρήθηκε «επιβεβλημένη» ώστε να αντιμετωπίσουν το αυξημένο μέχρι και κατά 25% κόστος των νέων ναυτιλιακών καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.
Η τιμή ανά τόνο του νέου καυσίμου 0,5% περιεκτικότητας σε θείο, σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ήταν κοντά στα 575 ευρώ ο τόνος, όταν το αντίστοιχο που έκαιγαν μέχρι την 31/12/2019 τα πλοία (3,5% σε θείο) ήταν στα 450 ευρώ ο τόνος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημέρωσαν ήδη την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το υπουργείο Ναυτιλίας.
Οι ακτοπλόοι, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων, είχαν καταθέσει πρόταση μείωσης του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από το 24% που είναι σήμερα. Το θέμα έχει θέσει ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter