Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλλαγή διαδικασιών για το ΣΑΣ

0επιβατες

Μεγάλη διευκόλυνση για τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών, αλλά και τα μέλη του συμβουλίου, αποτελεί πλέον ο τρόπος της διαδικασίας που εφαρμόζεται στο Συμβούλιο των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), που αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο του εκάστοτε υπουργού Ναυτιλίας για θέματα δρομολογιακών γραμμών της ακτοπλοΐας σε όλη τη χώρα.
Πλέον, οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών αλλά και των φορέων των νησιωτικών περιοχών θα υποβάλλουν τα αιτήματά τους με υπόμνημα και θα λαμβάνουν επίσημη απάντηση από το ΣΑΣ.
Επίσης, για το θέμα των ωρών αναχωρήσεων των πλοίων από τα λιμάνια και τις ιδιαιτερότητες των λιμανιών, θα λαμβάνονται υπόψιν οι προτάσεις των τοπικών λιμεναρχείων, αλλά την τελική γνωμοδότηση θα έχει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
Έως τώρα, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σε κάθε συνεδρίασή του, έδινε το δικαίωμα της ακροαματικής διαδικασίας στους εκπροσώπους των εταιρειών της ακτοπλοΐας και των φορέων των νησιωτικών περιοχών ως προς τα αιτήματά τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μη λείπουν οι εντάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ οι συνεδριάσεις του συμβουλίου ήταν μαραθώνιες.
Πριν την αλλαγή της διαδικασίας προηγήθηκε διαβούλευση αρκετών ημερών, των αρμόδιων φορέων και εκπροσώπων των εταιρειών με τον γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.
Εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι ο νέος τρόπος της διαδικασίας που υπήρχε και πριν από 15 περίπου χρόνια, διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό όλους.
Όπως εξήγησαν, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που έλαβε χώρα στο υπουργείο Ναυτιλίας, εξετάστηκαν μέσα σε δύο ώρες περίπου 146 θέματα της προηγούμενης περιόδου που εκκρεμούσαν και έπρεπε να εγκριθούν αναδρομικά, και άλλα 60 τρέχοντα.
Για τα τρέχοντα θέματα κατατέθηκαν 6 υπομνήματα και όλη η διαδικασία ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter