Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη «ζώνη» το RO/RO BLUE CARRIER 1

0Anglia Seaways

Κατέπλευσε στον Πειραιά σήμερα το μεσημέρι το νέο απόκτημα του ομίλου ATTICA, το RO/RO BLUE CARRIER 1 (πρώην ANGLIA SEAWAYS). Το πλοίο πήγε κατευθείαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να βαφτούν τα σινιάλα του νέου ιδιοκτήτη.


Το πλοίο θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του στις 15 Ιουλίου και σύμφωνα με το αίτημα της BLUE STAR FERRIES στο Υπουργείο, θα αναχωρεί από Πειραιά:
• κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για Κω και Ρόδο (με ενδιάμεσο λιμάνι Κάλυμνο ή Σαντορίνη, αντίστοιχα)
• κάθε Τετάρτη για Σύρο, Μύκονο, Νάξο και Πάρο
• και κάθε Παρασκευή για Πάρο, Νάξο, Καρλόβασι και Ρόδο
Επίσης, ενδέχεται τα δρομολόγια να τροποποιηθούν, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες μεταφορικές ανάγκες σε Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Πάτμο, Λέρο και Καβάλα.
Υπενθυμίζουμε ότι το πλοίο έχει ολικό μήκος 142,5 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 17,5 κόμβων, είναι έτους κατασκευής 2000, έχει μεταφορική ικανότητα 1.680 μέτρων φόρτωσης ή 120 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων με δυνατότητα μεταφοράς ειδικών φορτίων.
Το BLUE CARRIER 1 είναι το 1ο πλοίο τύπου RO/RO του ομίλου ATTICA και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε και άλλα πλοία τέτοιου τύπου, καθώς έχουν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, σε σχέση με τα επιβατηγά πλοία του ομίλου, και μεγάλη μεταφορική ικανότητα σε οχήματα για την κάλυψη των αυξημένων εμπορευματικών αναγκών των νησιών.
Επίσης, η απόκτηση τέτοιων πλοίων θα δώσει τη δυνατότητα επέκτασης του ομίλου σε νέες αγορές, ισχυροποίησης της θέσης του στις υπάρχουσες αλλά και την επέκταση του μεταφορικού έργου του σε εμπορεύματα (π.χ. Οχληρά και Επικίνδυνα) που δεν εξυπηρετούσε έως τώρα.

Φώτιος –Ευάγγελος Καρλής

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter