Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βράβευση για τον capt. Ευ. Καβρό της ΑΝΕΚ LINES από τα «GREEK SHIPPING AWARDS»

0ΑΝΕΚ βράβευση

Η κορυφαία διάκριση, το βραβείο «Ναυτικός της Χρονιάς» απονεμήθηκε για δεύτερη φορά στον capt. Ευστράτιο Καβρό της ΑΝΕΚ LINES, από τα «Greek Shipping Awards» της Lloyd's List, κατά την διάρκεια μίας λαμπρής τελετής, που πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, παρουσία εκατοντάδων προσωπικοτήτων της ελληνικής & διεθνούς ναυτιλίας.
Ο λόγος της βράβευσης αφορά στην ηγετική διαχείριση από τον capt. Στράτο, της πυρκαγιάς στο ΕΓ/ΟΓ “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» το περασμένο καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, στις 28 Αυγούστου του τρέχοντος έτους ο capt. Καβρός ήταν στο πηδάλιο του επιβατηγού ΕΓ/ΟΓ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ΑΝΕΚ LINES με 875 επιβάτες και 140 μέλη πλήρωμα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά τρεις ώρες μετά την αναχώρηση του πλοίου από τον Πειραιά, με προορισμό τα Χανιά. Στον capt. Καβρό πιστώνεται η απόφαση για την επιστροφή στο λιμάνι και η απολύτως επιτυχής αποβίβαση από το πλοίο των 1016 επιβαινόντων.
Ο capt. Ευστράτιος Καβρός κατά την απονομή, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Νιώθω βαθιά συγκινημένος και είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Αυτό το βραβείο δεν ανήκει μόνο σε μένα. Ανήκει σε όλο το πλήρωμα του «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»-σε όλους εκείνους που με τον επαγγελματισμό, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την απαράμιλλη αυταπάρνηση που επέδειξαν –ο καθένας από το πόστο του-, ανέδειξαν στην πράξη το μεγαλείο της ελληνικής ναυτοσύνης».
Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο capt. Καβρός έγινε ο πρώτος πλοίαρχος στον οποίο απονέμεται δύο φορές το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς, από τα Greek Shipping Awards της Lloyd's List. Η πρώτη φορά ήταν το 2009, όταν ως πλοίαρχος του «ΕΛΥΡΟΣ» της ANEK LINES, ηγήθηκε του συντονισμού και της επιχείρησης διάσωσης 53 λαθρομεταναστών νότια της Μήλου, συνεπικουρούμενος από το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” και τον capt. Χαρ.Πετρά.
Τα βραβεία, που αποτελούν πλέον θεσμό στο χώρο της ελληνικής ναυτιλίας, καθιέρωσε στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια μια από τις παλαιότερες ναυτιλιακές εφημερίδες στο κόσμο, η Λονδρέζικη Lloyd’s List , η οποία ιδρύθηκε το 1734.
Η ANEK LINES, νοιώθοντας υπερήφανη για την σπουδαία διάκριση του capt. Ευστράτιου Καβρού, συγχαίρει τον πλοίαρχο για την βράβευσή του και ευχαριστεί από καρδιάς έναν προς έναν και όλους μαζί τους ανθρώπους της για τον επαγγελματισμό, την αποτελεσματική διαχείριση και την σημαντική συμβολή τους στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των δρομολογίων & τη συνολική εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter