Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπενθυμίζει την 24ωρη απεργία της για τις 3 Σεπτεμβρίου η ΠΝΟ

aktoploia apergia 460

Με νέα της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία υπενθυμίζει την εξαγγελθείσα για την 3η Σεπτεμβρίου 24ωρη απεργιακή της κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.

Αιτία της προειδοποιητικής κινητοποίησης το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)για την ανανέωση της ΣΣΕ για το τρέχον έτος. Η ΠΝΟ στην νέα της ανακοίνωση παραθέτει το δεκατεσσάρων σημείων διεκδικητικό της πλαίσιο στο οποίο εμπεριέχονται πέραν της ακτοπλοΐας και άλλα θέματα που η Ομοσπονδία έχει θέσει

Το διεκδικητικό πλαίσιο
Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά την παραπάνω απεργιακή της κινητοποίηση προτάσσει το κυρίαρχο και μείζονος σημασίας θέμα του κλάδου, δηλ. την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το τρέχον έτος με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, για τους Έλληνες ναυτεργάτες, χωρίς να υποτιμάται και το υπόλοιπο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας αυτής, που περιλαμβάνει και τα παρακάτω χρονίζοντα και πρώτης προτεραιότητας αιτήματα του κλάδου:
1. Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των τριών Μνημονίων καθεστώς και πλήρη εξαίρεση από τον κοινωνιοκτόνο Ν. 4387/16.
2. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ν. 4387/2016, απαιτείται η πλήρης απεμπλοκή των ναυτεργατών από τις διατάξεις του, η αντιστοίχιση των ετών ναυτικής υπηρεσίας με τα έτη υπηρεσίας των εργαζομένων στην ξηρά, η καταβολή των εφάπαξ των ναυτεργατών, άμεση καταβολή των συντάξεων, με βάση την νομοθεσία του ΝΑΤ και η παραμονή στο ΝΑΤ της ακίνητης περιουσίας του.
3. Αναστολή του Άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της Ακτοπλοΐας.
4. Συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας και των πλοίων Ελλάδας – Ιταλίας - Ειδικές συνθέσεις.
5. Απόσυρση του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης ΥΝΑΝΠ για την διενέργεια ενδομεταφορών εμπορευμάτων από πλοία με σημαία τρίτων κρατών.
6. Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες και καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας.
7. Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
8. Άμεση διόρθωση της ρύθμισης (άρθρο 6 παρ. 1) του Κανονισμού, με την υπ' αριθ. 3522.2/08/2013/28.6.2013 κοινή Υπουργική Απόφαση.
10. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τις κατηγορίες πλοίων, για το 2018.
11. Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες.
12. Εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης για το θέμα της στέγασης των Υπηρεσιών του ΓΕΝΕ.
13. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.
14. Άμεση υλοποίηση της εξασφάλισης των δεδουλευμένων αποδοχών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, και γενικότερα των πλοίων της Ακτοπλοΐας όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες στην εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών."

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter