Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νεκτ. Σαντορινιός: Ακόμη και πάνω από 10% το όφελος από το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά

00santorinios 5

Με την σταδιακή εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά από την 1η Ιουλίου, ξεκινάει μία στοχευμένη πολιτική συνοχής για να εξαλειφθούν οι παράγοντες που αυξάνουν τις τιμές και το κόστος διαβίωσης εκεί, είπε ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Το υφιστάμενο καθεστώς του ΦΠΑ θα συνεχίσει να ισχύει στα πέντε νησιά που έχουν δεχθεί το κύριο βάρος του προσφυγικού ρεύματος μέχρι τις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια, από την 1η Ιουλίου, «θα ξεκινήσει σταδιακά η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, που ουσιαστικά θα αφορά την μεταφορά αγαθών και νησιωτών από και προς τα νησιά», είπε ο κ. Σαντορινιός.

Όπως εκτίμησε, «ιδίως για την μεταφορά των αγαθών μπορεί να ξεπεράσει και το 10%» η ωφέλεια που θα προκύψει, ενώ διευκρίνισε ότι «για κάθε προϊόν είναι διαφορετικό το μεταφορικό κόστος».

«Δημιουργείται μία πολιτική συνοχής, των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, για να εξαλείψουμε τους παράγοντες που αυξάνουν την τιμή στα προϊόντα και το κόστος διαβίωσης των νησιωτών. Είναι μία στοχευμένη πολιτική, όχι οριζόντια "επί δικαίων και αδίκων" όπως εφαρμοζόταν μέχρι τώρα», όπως τόνισε.
Πηγή: Στο Κόκκινο 105,5FM

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter