Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η.S.W.: Δρομολογεί το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» στη Παροναξία

nisos samos HSW

Στη γραμμή της Παροναξίας με κατάληξη Σαντορίνη, δρομολογείται αύριο το πλοίο της Hellenic Seaways, «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ», το οποίο έχει ανακαινιστεί εκ βάθρων στοχεύοντας να διεκδικήσει όπως είπε πριν λίγο ο Αντώνης Αγαπητός να κερδίσει μεγάλο μερίδιο της κίνησης των επιβατών που κατ’ έτος στις συγκεκριμένες γραμμές ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά η ακτοπλοϊκή κίνηση κατ’ έτος όπως έχει καταγραφεί πλησιάζει τα 11,5 εκατ. επιβάτες.

Η εταιρεία δρομολογεί όπως είπε ένα σύγχρονο πλοίο που μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών (2.200) ενώ οι χώροι τους μπορούν να προσφέρουν πολυτέλεια και άνεση ταξιδίου, στοιχείου στο οποίο έχει επενδύσει η εταιρεία.

Ο κ. Αγαπητός παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας μειώθηκαν στη διετία που παρήλθε ενώ αυξήθηκε η κερδοφορία της γεγονός που όπως τόνισε αποδεικνύει την δυναμική της εταιρείας.

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις που γίνονται περί εξαγοράς της εταιρείας από τον Όμιλο Γκριμάλντι ο κ. Αγαπητός δε το σχολίασε τόνισε όμως ότι το όλο θέμα αφορά τους μετόχους και τις υπεραξίες που αυτοί ενδεχομένως θέλουν να αποκομίσουν από τις μετοχές τους σημειώνοντας ότι ανταγωνιστής, δεν είναι ο Γκριμάλντι, ούτε οι Μινωικές αλλά οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ίδιες γραμμές του Αιγαίου.

Το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» που πλέον θα είναι το μεγαλύτερο πλοίο της γραμμής, έχει μήκος 192,91 μέτρα, πλάτος 29,40 μέτρα ενώ μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια 2.210 επιβάτες και 750 οχήματα. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών της, η Hellenic Seaways στελέχωσε το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» με πλήρωμα 99 έμπειρων ναυτικών, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών εν πλω.

To «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» θα αναχωρεί 4 φορές την εβδομάδα στις 16.30 από την Πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά με τελικό προορισμό το λιμάνι Αθηνιός της Σαντορίνης στις 01.20 ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Από 16 Ιουνίου το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά στις 23.55 με άφιξη στην Σαντορίνη στις 08.55.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter