Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Interferry: Ένα ερώτημα περιμένει απάντηση

mike corrigan

Ο Mike Corrigan, ο νέος από το τέλος Μαρτίου Διευθύνων Σύμβουλος της παγκόσμιας ναυτιλιακής οργάνωσης Interferry, μιλώντας σημερα σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ναυτιλίας στις Βρυξέλλες, αναμένεται να ρωτήσει τους αρμόδιους Κοινοτικούς, γιατί η κοινοτική χρηματοδότηση στον τομέα της ευρωπαϊκής ακτοπλοΐας είναι τόσο μικρή σε σύγκριση με τους άλλους τρόπους μεταφοράς.

Όπως θα υποστηρίξει ο Corrigan σε εκδήλωση για τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων που διοργανώνεται σε συνεργασία με τις ενώσεις των εφοπλιστών της Ολλανδίας, της Γαλλίας, την Ελλάδα, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Κροατίας, μόλις το 3% της συνολικής ευρωπαϊκής χρηματοδότησης των μεταφορών είναι αφιερωμένο στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και πορθμεία παρά σημαντική συμβολή του κλάδου στην οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία ο κλάδος των ferries στην Ευρώπη μετέφερε το 2015, περισσότερα από 34,3 εκατ. ρυμουλκούμενα, 157,4 εκατ. αυτοκίνητα και 816 εκατ. επιβάτες μεγέθη αυξημένα κατά 45%, 40% και 60% τα τελευταία δέκα χρόνια.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ναυτιλίας ξεκινά σήμερα Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου.
Στη χώρα μας ακτοπλοϊκά πλοία και πορθμεία διακινούν κάθε χρόνο πάνω από 38 εκατ. επιβάτες, σχεδόν το 5% της πανευρωπαϊκής κίνησης και η χρηματοδότηση που δίδεται αφορά το μίσθωμα για την εξυπηρέτηση των αγόνων γραμμών που ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter