Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τρέχουν οι διαδικασίες πώλησης του 40,44% της HSW

hellenicseaways 600 211880 5b20rz

Τρέχει η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ποσοστού που διατηρεί η Τράπεζα Πειραιώς στην Hellenic Sea Ways καθώς το πλάνο προβλέπει κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών την προσεχή Δευτέρα ώστε οι τελικές προσφορές από όσους περάσουν στη δεύτερη φάση να κατατεθούν σε μια με δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η Lazard που ενεργεί ως σύμβουλος της Πειραιώς για την πώληση του 40,44% της HSW έχει ενημερώσει τους κατ αρχήν ενδιαφερόμενους για κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου.

Πέραν των Μινωικών Γραμμών, που έχει ως διακηρυγμένο στόχο την απόκτηση του ελέγχου της HSW, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει εγχώριες και ξένες ακτοπλοικές εταιρείες, funds και παράγοντες της Ακτής Μιαούλη.

Με βάση τις μη δεσμευτικές προσφορές, η Lazard θα συντάξει short list με τρεις ενδιαφερόμενους που θα περάσουν στην επόμενη φάση για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών σε ορίζοντα μιας με δύο εβδομάδων.

Το αν το υψηλό καταρχήν ενδιαφέρον μετουσιωθεί στην κατάθεση προσφορών που να ικανοποιούν την τράπεζα μένει να φανεί.

Με δεδομένο, πάντως, ότι η Πειραιώς έχει αποτιμημένο στα βιβλία της το 40,44% σε υψηλή τιμή (άνω των 70 εκατ.), ο πήχης μπαίνει ψηλά ακόμη και για τις Μινωικές που ξόδεψαν 30 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν ένα επιπλέον 14,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Sea Ways.

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter