Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απαγορευτικό στα λιμάνια

bofor ploia

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 9 και 10 μποφόρ.
Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για το βορειανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ για τη Σαλαμίνα λειτουργεί κανονικά η γραμμή από τον Πειραιά και την Πάχη Μεγάρων.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγίας Μαρίνας-Νέων Στύρων, Καβάλας-Πρίνου, Κεραμωτής-Θάσου, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης.

Στη Ζάκυνθο, στον προβλήτα του λιμανιού προσέκρουσε το πρωί το επιβατηγό-οχηματαγωγό Ζάκυνθος Ι, στη διάρκεια του απόπλου του, υπό 7 μποφόρ, στις 09.35. Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο πλοίαρχος διαπίστωσε ότι δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και συνέχισε το δρομολόγιο για Κυλλήνη, όπου αποβιβάστηκαν οι 124 επιβάτες. Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους έως ότου επιθεωρηθεί.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter