Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στον εισαγγελέα ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

vitsentsos kornaros

Σε ανακοίνωση του το Λιμενικό Σώμα αναφέρεται στη σύλληψη του πλοιάρχου του πλοίου Βιτσέντζος Κορνάρος.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής: Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή, η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ” Ν. ΑΓ. ΝΙΚ. 05, ότι κατά τον κατάπλου και την διαδικασία πρόσδεσης του πλοίου στον λιμένα, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρού ρήγματος στο εξωτερικό περίβλημα της πρυμναίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης.

Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στη συνέχεια, αφού πραγματοποιήθηκε ασφαλώς η αποβίβαση τριάντα ενός (31) επιβατών, εννέα (09) Φ/Γ και δύο (02) ΕΙΧ με προορισμό την ν. Κάσο, το πλοίο απέπλευσε για ν. Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του Πλοιάρχου ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με διακόσιους ογδόντα εννέα (289) επιβάτες και εξήντα τρία (63) μέλη πληρώματος.

Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα ν. Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Ε/Γ – Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'', για παράβαση του άρθρου 234 του Ν.Δ 187/73 περί Κ.Δ.Ν.Δ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία, από την αρμόδια Λιμενική Αρχή Καρπάθου που διενεργεί την προανάκριση, ενώ ο Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

Στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Νέα ανακοίνωση

Σε νεώτερη ανακοίνωση του το Λιμενικό Σώμα αναφέρει: Μετά από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ” Ν. ΑΓ. ΝΙΚ. 05 από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ήρθη η απαγόρευση απόπλου που του επεβλήθη, για έναν μεμονωμένο πλου προς λιμένα Ρόδου.

Το “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ” απέπλευσε από τον λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου για λιμένα Ρόδου περί ώρα 17.10 με 251 επιβάτες, 14 φορτηγά, 23 Ι/Χ και 10 δίκυκλα.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter