Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ακτινωτά ακτοπλοϊκά δρομολόγια θέλει το Υπουργείο Ναυτιλίας

santorinios

Στο σχεδιασμό ακτινωτών ακτοπλοϊκών δρομολογίων θα προχωρήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Είναι γεγονός ότι είναι ένα θέμα που όλο συζητείται μέσα στα χρόνια, αλλά ποτέ δεν προχωράει. Η πρόθεση η δική μου αλλά και του υπουργείου είναι να ανοίξει αυτή η κουβέντα και να προχωρήσουμε σε σχεδιασμό, τόνισε ο κ. Σαντορινιός. 

Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να αναλάβει σύντομα πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε να ενισχυθούν και να στηριχτούν τα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει συζητήσεις και με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Θέλω μόνο, είπε ο Υφυπουργός, να τονίσω την πολυπλοκότητα του θέματος των νησιών, αναφερόμενος σε μια πρόσφατη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πως αυτή μπορεί να βοηθήσει στην αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας.

Μόνο, λοιπόν, όταν τους εξηγήσαμε το πρόβλημα και είδαν πόσα μικρά νησιά υπάρχουν γύρω από ένα μεγάλο, πχ, είδαν την πολυπλοκότητα και το πολυσύνθετο χαρακτήρα του θέματος και κατανόησαν πως οποιαδήποτε χρηματοδοτική προσπάθεια υπάρξει, πρέπει να υπακούει σε ένα κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό».

«Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και φάνηκε ότι η ΕΤΕ θα μπορέσει ενδεχομένως, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να βοηθήσει», κατέληξε ο κ. Σαντορινιός.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter