Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τετραήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων από την ΠΝΟ - upd

pno apergia 75o26

Από αύριο το πρωί στις 6: oo π.μ., μέχρι και την Τρίτη 10 Μαΐου στις 6: oo π.μ., θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία ύστερα από απόφαση που έλαβε πριν από λίγο η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) η οποία συνεδρίασε εκτάκτως ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει προς ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ως γνωστόν η Εκτελεστική Επιτροπή, επρόκειτο να συνεδριάσει αύριο το πρωί, αλλά συνεδρίασε λόγω των εκτάκτων εξελίξεων και έλαβε την προαναφερόμενη απόφαση.

Παράλληλα, με νεότερη ανακοίνωση της η ΟΜΥΛΕ, καθιστά γνωστή τη συμμετοχή της στο 48ωρο απεργιακών κινητοποιήσεων την Παρασκευή και το Σάββατο.

 

Χωρίς πλοία τα νησιά τις επόμενες μέρες λόγω ασφαλιστικού

13:00 μ.μ

Με αποκλεισμό κινδυνεύουν το σαββατοκύριακο τα νησιά, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν τη κυβέρνηση να εισάγει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το πρωί του Σαββάτου.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει ήδη διαμηνύσει ότι στην περίπτωση αυτή θα ξεκινήσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Μάλιστα πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας συνέρχεται ειδικά αύριο, 6/05 στις 9.00 π.μ., προκειμένου να αποφασίσει την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα έναρξης της απεργιακής κινητοποίησης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως (5/05/2016) είναι σίγουρο ότι τη Κυριακή 8 Μαΐου, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία που έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 έως τις 00.00 π.μ. της Κυριακής.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΝΟ που εκδόθηκε πριν από λίγο (5/05/2016, 13:00 μμ):

«Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας των απεργιακών εκδηλώσεων που ήδη έχουν ανακοινωθεί , για την Πρωτομαγιά και για το «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ», η Πανελλήνια

Ναυτική Ομοσπονδία συγκάλεσε και πραγματοποίησε σήμερα ειδική προς τούτο σύσκεψη με τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων σωματείων του κλάδου (εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών, υπαλλήλων του ΝΑΤ, Οίκου Ναύτου, Εστίας Ναυτικών κλπ ) στην οποία σύσκεψη και διατρανώθηκε για άλλη μια φορά η ομόθυμη απόφαση και θέληση των συμμετεχόντων για την μαζική και δυναμική αντίσταση και αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου..

Η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της Κυριακής 8/5 για την Πρωτομαγιά, που γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης και εορτασμού, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη απεργία που ήδη έχει αποφασίσει η ΠΝΟ και η οποία, όπως είναι γνωστό, θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας συνέρχεται ειδικά αύριο 6/5 στις 9.00 πμ προκειμένου να αποφασίσει την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα έναρξης της άνω απεργιακής της κινητοποίησης.

Το κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πλαισιωμένο και εμπλουτισμένο και με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, που φτωχοποιούν ολοκληρωτικά τον Έλληνα εργαζόμενο, δεν πρέπει να περάσει και να ψηφιστεί από την Βουλή των Ελλήνων».

 

Η ΟΜΥΛΕ για την απεργία

"Η πρωτομαγιά φέτος συνέπεσε με το Πάσχα. Η κυβέρνηση μετέφερε την αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη 03/05/2016 ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα αγωνιστικών κινητοποιήσεων την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς.

Τα συνδικάτα της Χώρας, αποφάσισαν να εορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά την Κυριακή 08/05/2016 κηρύσσοντας Γενική Απεργία.

Στα Λιμάνια την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εργασία.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες που έγιναν αλλά και αφετηρία για νέους αγώνες .

Οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι της Πατρίδας μας, ζουν τα τελευταία χρόνια ένα ατέλειωτο εφιάλτη. Τα αλλεπάλληλα μνημόνια έχουν οδηγήσει τη Χώρα σε διαρκή ύφεση, την ανεργία, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και εξαθλιώνουν την κοινωνία.

Τις τελευταίες μέρες ζούμε την τρομοκρατία του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Το Σχέδιο Νόμου που πρόκειται να έρθει στη Βουλή δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση, ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο “ληστεύει” στην κυριολεξία το όποιο διαθέσιμο εισόδημα. Η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται.

Ζούμε στον Ο.ΛΠ, στον Ο.Λ.Θ. και στα υπόλοιπα λιμάνια το τέλειο ξεπούλημα.

Η Κυβέρνηση ξεπουλάει τα Λιμάνια και αδιαφορεί για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα Λιμάνια, την Κυριακή 08/05/2016 να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά, να δώσουν αγωνιστική απάντηση στη καταστροφική πολιτική που η Κυβέρνηση συνεχίζει με ένταση να εφαρμόζει. Καλούμε τους εργαζόμενους σε γενική επιφυλακή.

Η πραγματοποίηση της ήδη αποφασισμένης 48ωρης γενικής απεργίας θα σημαίνει ξεσηκωμό της κοινωνίας που δεν θα επιτρέψει την ψήφιση του ασφαλιστικού, του φορολογικού και των νέων μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, εντάσσουν σε κάθε γενικευμένο ΑΓΩΝΑ τον δικό τους ΑΓΩΝΑ κατά του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ των λιμανιών για να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που σε κάθε περίπτωση είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Την Κυριακή 08/05/02016 οι εργαζόμενοι στον Ο.Λ.Π θα συμμετάσχουμε στη Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 10:00 π.μ.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter