Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκτακτη επικαιρότητα: Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις η Π.Ν.Ο.

aktoploia demena ploia 53535

Σαραντακτάωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση με προοπτική κλιμάκωσης, όταν κατατεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και μη ένταξης του ΝΑΤ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, το ασφαλιστικό θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη μετά το Πάσχα και η ψήφισή του τοποθετείται χρονικά για αργότερα.
Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ καλεί τους ναυτεργάτες μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν την θέληση τους για αντίσταση και αγώνα στις επιβουλές και επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος.

Η 24ωρη απεργία είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη απεργία που ήδη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και την Κυριακή 1η Μαΐου τα πλοία όλων των κατηγοριών, με έναρξη από τις 00.01 τα ξημερώματα και λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, για την εργατική Πρωτομαγιά.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «οι Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, ένοιωσαν στο πετσί τους τις συνέπειες της υποτέλειας της χώρα μας στους ξένους δανειστές με καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, την περιθωριοποίηση μεγάλου τμήματος των ιδίων και των οικογενειών τους, και τον στραγγαλισμό θεμελιωδών και συνταγματικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και του θεσμού της απεργίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter