Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Hellenic Seaways: Αντίδραση πιστωτών στις κινήσεις Grimaldi

grimaldi 098

Αντιδράσεις από τους πιστωτές της Hellenic Seaways (HSW) συναντά, σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια του ομίλου Grimaldi, βασικού μετόχου της Minoan Lines, μητρικής της Hellenic, να αυξήσει το ποσοστό του στην HSW, μέσω αγορών πακέτων μετοχών από μετόχους μειοψηφίας. Οι επιθετικές αυτές κινήσεις των τελευταίων ημερών από τον Όμιλο Grimaldi, ο οποίος προσεγγίζει μικρούς και μεγάλους μετόχους της Ελληνικής μέχρι σήμερα εταιρείας με σκοπό να αποκτήσει κυρίαρχο ποσοστό, έχουν συναντήσει τις αντιδράσεις από τους πιστωτές της HSW.

Η επιτυχημένη αναδιάρθρωση δανείων που πέτυχε η HSW το 2015 συνέβαλε στην στροφή της εταιρείας στην κερδοφορία μετά από 4 χρόνια αλλά και στην ανανέωση και επέκταση του στόλου η οποία υλοποιείται φέτος με στόχο την επέκταση των δρομολογίων και τη συνέχεια της δυναμικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως η Τράπεζα Πειραιώς, κύριος μέτοχος της Hellenic Seaways με ποσοστό 40%, παρακολουθεί ενεργητικά τις εξελίξεις καθώς πρέπει να εξασφαλίσει ότι η επιτυχημένη διαχείριση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Σημειώνεται πως πέραν της Πειραιώς, ο όμιλος Grimaldi (κατέχει επίσης το 90% του μετοχικού κεφαλαίου των Μινωικών) ελέγχει το 34% της HSW, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται στα χέρια περίπου 2.000 μετόχων, μεταξύ των οποίων θεσμικοί αλλά και ιδιώτες επενδυτές, ορισμένοι από τους οποίους έχουν αποδεχθεί την πρόταση να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους στον ιταλικό όμιλο.

Αντιδράσεις, όμως, υπάρχουν και από νησιώτες, που βλέπουν τον κίνδυνο κατάργησης των δρομολογίων προς άγονες γραμμές αν περάσει η εταιρία σε ξένη διοίκηση και κίνδυνο να σταματήσει το γενικό κοινωφελές έργο της. Τα δρομολόγια της άγονης γραμμής που εξυπηρετούν σήμερα τα σύγχρονα πλοία της Hellenic κινδυνεύουν να καταργηθούν υπό νέα διοίκηση. Ο κίνδυνος αυτός δεν αφήνει αδιάφορους τους κατοίκους του Αγίου Ευστράτιου, του Αγ. Κήρυκου στην Ικαρία αλλά και της Μυτιλήνης και της Χίου που έχουν εξασφαλίσει άμεση σύνδεση με την Καβάλα χάρη στα νέα δρομολόγια της Hellenic Seaways.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι γρήγορες και σύμφωνα με γνώστες των κινήσεων που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο, η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία των κινήσεων που υλοποιεί ο ιταλικός όμιλος.

 

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter