Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα 48ωρη εξήγγειλε η ΠΝΟ

apergia pno 12

Νέα 48ωρη απεργία στις 27-28 Ιανουαρίου, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αλλά και συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων καθώς τα όσα συζητήθηκαν νωρίτερα μεταξύ μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Θ. Δρίτσα, δεν χαρακτηρίστηκαν ικανά να κατασιγάσουν τους φόβους των ναυτεργατών αλλά και να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τα οποία έχουν θέσει με αιχμή εκείνο της αυτονομίας του ΝΑΤ.

Από την πλευρά του ο υπουργός είπε ότι το θέμα του ΝΑΤ παραμένει εξεταστέο από την κυβέρνηση προπέμποντας στο υπουργείο Εργασίας για το οποίο είπε ότι παραμένει ανοιχτό στο διάλογο.

Τόνισε επίσης ότι η ενοποίηση του ΝΑΤ στο εθνικό φορέα ασφάλισης έχει διαπιστωθεί ότι θα δημιουργήσει προβλήματα κάτι το οποίο όπως ανέφερε παραδέχεται και το υπουργείο Εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρίτσας το ΝΑΤ με την εισαγωγή του στον εθνικό φορέα θα προσλάβει τη μορφή γενικής διεύθυνσης, δηλαδή θα κινηθεί με βάση το σχέδιο το οποίο συσσωματώνει υπό μορφή γενικών διευθύνσεων και άλλα ασφαλιστικά ταμεία και φορείς για τους οποίους τα μέλη τους αντιδρούν.
Από την πλευρά του οι εκπρόσωποι των ναυτεργατών αντέτειναν ότι εδώ και καιρό έχουν καταθέσει προτάσεις για το ασφαλιστικό, που χαρακτήρισαν ρεαλιστικές.

Ενώ αναφέρθηκαν σε επιμέρους λεπτομέρειες ούτως ώστε να υπάρξει κάλυψη του ταμείου αλλά και θα διευκρινιστεί ποιος είναι ο αριθμός των ναυτεργατών που σήμερα απασχολούνται ανασφάλιστοι.

Όλα δείχνουν ότι και η ΠΝΟ θα διατηρήσει την σκληρή στάση απέναντι στο ασφαλιστικό, με τα δικά της αιτήματα αλλά ωστόσο και αυτή έρχεται να προστεθεί στο κύμα των αντιδράσεων φορέων που αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο έχει παρουσιάσει το υπουργείο Εργασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter