Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προσκρούσεις πλοίων στην Κίσσαμο και στην Κυλλήνη

kakokairia thalassa 004353

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ" Ν.ΑΓ. ΝΙΚ. 05, στον λιμενοβραχίονα του λιμένα Κισσάμου Χανίων κατά την διαδικασία απόπλου του για Αντικύθηρα- Κύθηρα- Πειραιά, με δεκαέξι (16) επιβάτες, δύο (02) ΙΧ και δύο (02) Φ/Γ οχήματα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Αποτέλεσμα τις πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία δύο (02) ρηγματώσεων περίπου δύο (02) μέτρων πάνω από την ίσαλο γραμμή στην αριστερή πλευρά του πλοίου ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Κισσάμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης Βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Επίσης, χθες το βράδυ προσέκρουσε το Ε/Γ-Ο/Γ "ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι" Ν.Π. 9684 προερχόμενο από το λιμάνι Ζακύνθου με είκοσι τρεις (23) επιβάτες οκτώ (08) Ι.Χ και τρία (03) Φ/Γ οχήματα, κατά τη διάρκεια ελιγμών πρόσδεσης στον προβλήτα του λιμένα Κυλλήνης.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση μικρής εκτάσεως υλικών ζημιών στο πρυμναίο αριστερό τμήμα του πλοίου και πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης Βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter