Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το "Ελευθέριος Βενιζέλος" πλωτό ξενοδοχείο για τους πρόσφυγες

eleftheriosvenizelos

Αύριο πιθανότατα αναμένεται να καταπλεύσει στην Κω το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δυναμικότητας 2.000 - 2.500 θέσεων, που θα φιλοξενήσει προσωρινά μετανάστες για περίπου 15 ημέρες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Το πλοίο από πρωί φορτώνει καύσιμα και τροφοδοσία για τη στέγαση μεταναστών, ενώ αναμένεται η υπογραφή σχετικής σύμβασης ναύλωσης με την πλοιοκτήτρια εταιρεία από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το μεταναστευτικό.

Στο μεταξύ στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Πέμπτης επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο μεταφέροντας 1.800 άτομα, μεταξύ των οποίων και 1.100 μετανάστες.

Το πλοίο καθυστέρησε τρεις ώρες να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς κατά την αναχώρηση του από την Κω και μετά από ένα δίωρο εν πλω, αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω στο νησί αφού μια 17χρονη έγκυος μετανάστρια παρουσίασε έντονους πόνους και έπρεπε να γεννήσει.

Το πλοίο αφού έφθασε εκ νέου στο λιμάνι της Κω αποβίβασε την 17χρονη μετανάστρια η οποία παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter