Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σακέλλης: Χρήζει προσοχής ο μείζονος σημασίας κλάδος της ακτοπλοΐας

sakellis 554

Το συνολικό ακτοπλοϊκό ζήτημα της χώρας έθεσε χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), Μ. Σακέλλης, από του βήματος του Posidonia Sea Tourism Forum 2015, όπου μεταξύ των άλλων αναλύθηκαν και θέματα της επιβατηγού ναυτιλίας στην οποία ως γνωστόν ενυπάρχει η ακτοπλοΐα.

Ο κ. Σακέλλης χρησιμοποιώντας τη σκληρή γλώσσα των αριθμών απέστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση υπενθυμίζοντας ότι σε πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, η συνολική προσφορά της ακτοπλοΐας εκτμήθηκε στα 11,8 δις ή του 6,5% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ υπενθύμισε ότι το νομικό πλαίσιο που διέπει την ακτοπλοΐα χρήζει εκσυγχρονισμού συνολικά και υπό την προϋπόθεση ότι οι όποιες προσπάθειες θα κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Άλλωστε και για αυτό, δεν άφησε περιθώρια παρανοήσεων αφού σημείου προ σημείο κατέδειξε τις στρεβλώσεις που συναποτελούν το ακτοπλοϊκό πρόβλημα ο αντίκτυπος του οποίου όπως τόνισε έχει να κάνει πρωτίστως με την οικονομική και οικονομική επιβίωση της νησιωτικής χώρας δευτερευόντως με τον τουρισμό, η σημασία του οποίου είναι ήσσονα για το οικονομικό δεδομένο της χώρας λόγω της γενικότερης συνεισφοράς του.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την τοποθέτηση του κ. Σακέλλη

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter