Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόσκληση σε ακτοπλόους να εξυπηρετήσουν την γραμμή Λαύριο-Αη Στράτη-Λήμνο

NELLINES

Την Τετάρτη 27/5 στις 10 το πρωί περιμένει η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ακτοπλοϊκή εταιρεία για να αναλάβει την εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής Λαύριο Αη Στράτη Λήμνο, από την οποία κηρύχθηκε έκπτωτη η ΝΕΛ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση που ανέβηκε στη «Διαύγεια» καλούνται οι πλοιοκτήτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΛΑΥΡΙΟ –ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή. Ο πλοιοκτήτης θα πρέπει να έχει ίδιο πλοίο με αυτό που κηρύχθηκε έκπτωτο, ενώ ίδιο θα είναι και το μίσθωμα. Αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον θα συνεδριάσει άμεσα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και θα γνωμοδοτήσει για απευθείας ανάθεση για την εξυπηρέτηση της γραμμής μέχρι να γίνει διαγωνισμός.

Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα 25/5 ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θ. Δρίτσας κήρυξε έκπτωτη από την γραμμή τη Σι-Λινκ Φερρις, θυγατρική της ΝΕΛ, αφού..
-εξάντλησε όλα τα περιθώρια, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νομικό πλαίσιο,
-συνεκτίμησε τα όσα στο υπόμνημα εγγράφως είχε αναφέρει η εταιρεία σχετικά με τη δρομολόγηση του πλοίου “Ταξιάρχης”,
-έλαβε υπ΄ όψη την ομόφωνη γνωμοδότηση του Σ.Α.Σ. (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) που συνεδρίασε την Παρασκευή 22/5ου στη Νάξο
-και εξέτασε όλα τα δεδομένα και τις επιπτώσεις για τις νησιώτικες κοινωνίες και τους απλήρωτους ναυτικούς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter