Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το ΣΑΣ είπε "ΝΑΙ" στην έκπτωση της ΝΕΛ από το Βόρειο Αιγαίο-Για δικαίωση μιλάει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

NELLINES

«Η σημερινή μας γνωμοδοτική απόφαση αποτελεί απόφαση δικαίωσης των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί», είπε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου στα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση έκπτωσης της ναυτικής εταιρίας «ΣΙ-ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ» για τη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δρομολόγησης της γραμμής Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που εκδόθηκε την Παρασκευή 22/5 αμέσως μετά την συνεδρίαση του ΣΑΣ στη Νάξο. Νωρίτερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου είχε ζητήσει την έκπτωση ναυτικής εταιρίας «ΣΙ-ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ» (θυγατρική της ΝΕΛ) για τη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δρομολόγησης της γραμμής Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος.

Η Περιφερειάρχης και μέλος του Σ.Α.Σ. εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, επισημαίνοντας ότι μόνο η τακτική και σταθερή συγκοινωνία μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στα δύο νησιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter