Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σήμερα η επιχείρηση αποκόλλησης του «Κορνάρος»

5F54B414BCD86A0398B8A9EAAD0E76C4

Σήμερα το απόγευμα, και υπό την προϋπόθεση της εξασθένησης των ανέμων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.


Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια. Σήμερα, Παρασκευή, θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου.
Εν τω μεταξύ, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε την Πέμπτη στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο κλιμάκιο επιθεωρητών και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.
Κατά δήλωση του πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ σε όλους του επιβαίνοντες παρέχεται σίτιση και ενδιαίτηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter