Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π.Ν.Ο: Εξόφληση δεδουλευμένων ή απεργία

xalas 55

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και με αποστολή σχετικού εξώδικου, προειδοποιεί η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εάν δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Αναλυτικότερα, σε σημερινή της ανακοίνωση η Π.Ν.Ο. – η οποία συνεδρίασε εκτάκτως για αυτό το θέμα – αναφέρει τα ακόλουθα:

"Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την χθεσινή συνεδρίασή της εξέτασε τα καυτά προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών και ιδιαίτερα τα θέματα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων των πληρωμάτων των πλοίων της ΝΕΛ και των περισσότερων ακτοπλοϊκών εταιρειών, την όξυνση της ανεργίας στον χώρο μας, η οποία και έχει ξεπεράσει το 50%, τη μη υπογραφή νέων Σ.Σ.Ε. σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την αλλεπάλληλη μείωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων που επέφερε την υποβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας αυτών.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ καταγγέλλει για πολλοστή και προειδοποιεί τελεσιγραφικά ότι εάν δεν εξοφληθούν άμεσα όλες οι καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των πληρωμάτων, οι υπαίτιες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα υποστούν και θα γευτούν την δυναμική αντίδραση του κλάδου.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απεφάσισε τέλος, την αποστολή σχετικού εξωδίκου της, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα ήδη γνωστά από πολλών μηνών κυρίαρχα και πρώτης προτεραιότητας ζητήματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργασιακού περιεχομένου, που εξακολουθούν να αναμένουν την επίλυσή τους.

Οι Έλληνες ναυτεργάτες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και συνεχή επιφυλακή για να δώσουν, όπως εκείνοι γνωρίζουν, την δυναμική απάντηση τους σε τέτοιες επαίσχυντες σε βάρος τους μεθοδεύσεις".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter